ALGEMENE VOORWAARDEN

ARTIKEL 1 : identiteit van de verkoper

Naam : EMWP gcv

Adres : Molenweg 98A unit 006 – 2830 WILLEBROEK

BTW.BE : BE0641 878 395

E-mail : info@onandoff.be

 

ARTIKEL 2 : toepasselijkheid en voorwaarden

2.1. De huidige algemene verkoopsvoorwaarden bepalen de rechten en plichten van partijen in het kader van de verkoop van producten via de webshop www.onandoff.be. De huidige algemene voorwaarden beheren elke verkoop van producten uitgevoerd op de website.

2.2. De algemene voorwaarden worden afgesloten tussen, enerzijds EMWP gcv en anderzijds de persoon die de webshop wenst te raadplegen en er een aankoop op wenst uit te voeren. De gebruiker en de verkoper worden hierna samen de “partijen” genoemd. De partijen komen overeen dat hun relaties exclusief beheerst zullen worden door deze algemene voorwaarden, met uitzondering van alle voorwaarden die voorafgaand beschikbaar zijn op de webshop. De algemene verkoopsvoorwaarden zijn van toepassing op elke aanbod van ons als verkoper aan u de gebruiker.

2.3. Indien u een bestelling wenst te plaatsen via onze webshop, dient u ouder dan 18 jaar te zijn. Als u geen 18 jaar ben, vragen wij u om de bestelling door je ouders of wettelijke voogd te laten plaatsen. Als we merken dat een bestelling geplaatst is door een minderjarige, hebben wij het recht om de bestelling te weigeren.

2.4. Het plaatsen van een bestelling op de webshop geldt als uitdrukkelijke aanvaarding van onze algemene voorwaarden, die steeds te raadplegen zijn op onze webshop. Als u online een bestelling plaatst dient u onze verkoopsvoorwaarden steeds goed te keuren en te aanvaarden.

2.5. De algemene voorwaarden betreffen ten exclusieve titel slechts de gebruikers, natuurlijke personen die geen handelaars zijn. De gebruiker die een product op de webshop wenst te kopen, verklaart volledig juridisch handelingsbekwaam te zijn. Elke persoon die door de wet onbekwaam is verklaard, kan in geen geval aankopen op de website, of moet dit doen door de tussenkomst en onder de verantwoordelijkheid van zijn wettelijke vertegenwoordiger. Deze wettelijke vertegenwoordiger is gehouden de algemene voorwaarden na te leven.

 

ARTIKEL 3 : opening van een On and Off account

3.1. Om producten op de website te kunnen kopen, dient de gebruiker vooraf en op geldige wijze een persoonlijke account aan te maken door op de link “Aanmelden/Registreren” te klikken en het formulier in te vullen. Na ontvangst van de aanvraag tot het aanmaken van een gebruikersaccount, verstuurt webshop On and Off een bevestigingsemail naar de gebruiker.

3.2. De aangemaakte accounts zijn persoonlijk en vertrouwelijk. De verkoper wijst elke verantwoordelijkheid af indien misbruik wordt gemaakt van de persoonlijke account van een gebruiker.

3.3. Via zijn gebruikersaccount, kan de gebruiker, van zodra hij het wenst bestellingen plaatsen en opvolgen.

3.4. Bovendien is de inschrijving op webshop On and Off beperkt tot één account per persoon en de gegevens die worden opgegeven voor dit account dienen correct te zijn. De verkoper behoudt zich het recht voor om, op ieder ogenblik, over te gaan tot de uitsluiting van een lid dat meerdere accounts heeft aangemaakt op onze webshop of waarvan de opgegeven informatie foutief is alsook om over te gaan tot het annuleren van alle bestellingen die zijn geplaatst via deze accounts. Elk lid dat deze bepaling schendt zal van rechtswege een schadevergoeding verschuldigd zijn aan webshop On and Off gelijk aan het onrechtmatig ontvangen bedragen.

 

ARTIKEL 4 : ons aanbod en jouw bestelling

4.1. De tot verkoop aangeboden producten zijn deze die zich met een beschrijving van hun essentiële kenmerken op de website bevinden, op de welbepaalde dag en moment waarop de site wordt geraadpleegd door de gebruiker en binnen de perken van de beschikbare stock. De verkoper zal alle redelijke middelen aanwenden om de beschikbaarheid van producten in “Real time” weer te geven op de website maar kan niet aansprakelijk worden gehouden om een bestelling van een gebruiker te voldoen indien een product niet meer beschikbaar zou zijn. In het geval dat één van de bestelde producten niet beschikbaar is, zal de gebruiker hierover ingelicht worden en zal hij de mogelijkheid hebben om ofwel zijn bestelling te wijzigen, ofwel deze te annuleren, in welk geval hij het bedrag van zijn bestelling terugbetaald zal krijgen indien hij reeds de betaling had uitgevoerd. Per aangeboden product zal er een kleurcode aangegeven worden; aan de hand van deze kleurcode kan de gebruiker de geschatte levertijd zien en ook zien af het product al dan niet op stock is.

4.2. Afbeeldingen, teksten en andere beschrijvende elementen die de producten toelichten zijn louter indicatief en maken geen deel uit van het contractueel toepassingsgebied. Indien deze afbeeldingen en/of teksten een verkeerd kenmerk weergaven, kan de aansprakelijkheid van de verkoper niet in het gedrang komen. Deze laatste verbindt zich ertoe de beste inspanningen te leveren ten einde zo snel mogelijk de fouten of weglatingen te verbeteren eens hij hierover werd ingelicht.

4.3. Je bestelling is compleet en de overkomst tussen ons is definitief van zodra wij je bestelling bevestigen per mail en zodra we voor jou de betalingstransactie met krediet- of debetkaarten de goedkeuring door de uitgeven van de kaart ontvangen hebben. We aanvaarden VISA, Mastercard, Maestro of een bankoverschrijving. Indien de uitgeven van je kaart weigert om in te stemmen met jouw betaling aan ons, kunnen wij niet verantwoordelijk worden gesteld voor vertragingen bij levering en/of niet levering van uw bestelling. Bestellingen zonder geldige betaling op naam van de geregistreerde kaarthouder worden niet aanvaard of verwerkt. Wij verzenden uw bestelling pas bij de ontvangst van een geldige betaling.

4.4. Om een product aan te kopen, dien je eerst in te loggen op de webshop. Indien je nog geen account hebt, dien je deze eerst aan te maken voor men tot aankoop kan overgaan. Vervolgens zoek je de gewenste producten en voeg je deze toe aan je winkelwagentje. Bij de bevestiging van je aankoop kan je nog kiezen uit de verschillende betalingsmogelijkheden en aanvaard je onze algemene verkoopswoorwaarden. Pas als al deze stappen correct zijn doorlopen, is de aankoop definitief.

 

ARTIKEL 5 – Aankoopprijs en kosten voor de voorbereiding en de levering

5.1. Aankoopprijs van een product : de prijs van elk product wordt weergegeven op de webshop in EURO, BTW inbegrepen. Deze prijs geldt in België en behelst de kosten van de voorbereiding en de levering indien de bestelling meer bedraagt dan 20 euro*, indien de bestelling geplaatst minder bedraagt dan 20 euro zal de verkoper een forfaitair bedrag toevoegen van 8 euro.

5.2. Leveringskosten : wij leveren voornamelijk in België. Als u een leveringsadres in een ander land opgeeft, hanteren wij andere leveringstarieven.

5.3. De vennootschap houdt zich het recht voor een bedrag voor extra kosten toe te voegen in overleg met de gebruiker indien het gaat over een contractueel akkoord of speciale leveringen naar landen buiten België.

5.4. Tijdens de periode die we in ons aanbod vermelden, wijzigen onze prijzen niet, behoudens prijswijzigingen als gevolg van veranderingen in BTW-tarieven.

5.5. Wij kunnen enkel betaling via de betaalmodules op onze website aanvaarden.

 

ARTIKEL 6 : bestellingsmodaliteiten

6.1 Om een bestelling te plaatsen, dient de gebruiker zich in te loggen op zijn gebruikersaccount en het bestelformulier in te vullen dat op de website beschikbaar is. Hij zal er voornamelijk alle inlichtingen vermelden die noodzakelijk zijn om hem te identificeren, en in het bijzonder zijn naam, voornaam en leveringsadres. De verkoper kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen van de mededeling van foutieve gegevens. Na invulling van het bestelformulier, wordt de gebruiker verzocht de bestelling af te sluiten door op “Bestelling plaatsen” te klikken, waarbij de gebruiker huidige algemene voorwaarden zonder voorbehoud aanvaardt, zijn bestelling definitief bevestigd en zich ertoe verbindt het gehele verschuldigde bedrag te betalen, zijnde de aankoopprijs.

6.2. De door de verkoper opgeslagen gegevens, evenals de bestelling bevestiging vormen het bewijs van de contractuele relaties tussen de partijen.

6.3. De verkoper houdt zich het recht voor om elke bestelling of levering te weigeren of te annuleren in geval van een bestaand geschil met de gebruiker, de gehele of gedeeltelijke niet-betaling van een vorige bestelling of een weigering van de toestemming vanwege de bankinstellingen van de betaling met kredietkaart.

In dat geval kan de aansprakelijkheid van de verkoper in geen geval in het gedrang komen.

 

ARTIKEL 7 : betalingsmodaliteiten

7.1. De betaling van aankopen geschiedt ofwel door middel van een kredietkaart van het type Visa, Mastercard of Maestro. Bij de bevestiging van de bestelling, kiest de gebruiker één van de voorgestelde betalingswijzen.

7.2. De gebruiker geeft de naam op die op zijn kredietkaart staat, het nummer van de kaart, de vervaldatum en het controlenummer. Sommige uitgevende bankinstellingen kunnen een bijkomende handtekening eisen van het type digipass. De geldigheid van de betaling wordt al dan niet bevestigd na verificatie met de uitgevende bankinstelling. Indien de betaling wordt bevestigd, zal de afhouding plaatsvinden na de facturatie van de bestelling, en dit volgens de modaliteiten overeengekomen met de bankinstelling die de kaart heeft uitgegeven. Het (de) bestelde Product(en) blijven eigendom van de verkoper tot de volledige betaling van de aankoopprijs en de kosten die bij de bestelling werden aangegeven.

 

ARTIKEL 8 : levering

8.1 De levering wordt uitgevoerd door de verkoper, overal in België. Na de bestelling van goederen krijgt de koper een factuur toegestuurd via mail.

8.2. De overdracht van risico op de gebruiker geschiedt op het tijdstip van levering. Elke levering wordt geacht te zijn voltrokken zodra het product ter beschikking wordt gesteld volgens de door de gebruiker gekozen leveringswijze.

8.3. Het komt de gebruiker toe de verzendingen te controleren bij hun aankomst en alle voorbehouden of klachten te formuleren die gerechtvaardigd zouden lijken, tot zelfs het pakje te weigeren indien het zou kunnen geopend zijn geweest of indien het klaarblijkelijk sporen van beschadiging vertoont. De genoemde voorbehouden en klachten aangaande de levering van de producten dienen rechtstreeks aan de bezorger te worden gericht via aangetekende brief met ontvangstbewijs binnen de 3 werkdagen volgend op de levering van de producten, met een kopie aan de verkoper.

8.4. Verwachte leveringsdatum : dit is gebaseerd op de normale leveringscyclus door de fabrikant leverancier en ook indien de fabrikant leverancier bevestigd of hij het product op voorraad volgt. Webshop On&Off kan niet verantwoordelijk worden gesteld indien deze verwachte datum niet wordt gehaald.

De koper kan de leveringstermijn van ieder product bekijken. Deze is aangeven door een kleur : groen, oranje of rood. Op onze webshop kan u bekijken welke kleur welke leveringstermijn heeft.

 

ARTIKEL 9 : herroepingsrecht en retourmaterialen

9.1. Indien de gebruiker een consument is, heeft hij het recht om binnen een termijn van veertien (14) kalenderdagen, te tellen vanaf de dag volgend op de levering, om af te zien van zijn aankoop zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief. Om het herroepingsrecht uit te oefenen moet de gebruiker via een ondubbelzinnige verklaring de verkoper op de hoogte stellen van zijn beslissing de aankoop te herroepen. De gebruiker is op tijd als hij de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 kalenderdagen is verstreken. Bij niet-naleving van deze termijn, zal de gebruiker ontzet zijn van zijn herroepingsrecht en zal hij moeten overgaan tot betaling van zijn bestelling.

9.2. De retour van een bestelling of materialen kan enkel en alleen naar het volgende adres : Molenweg 98A 006 te 2830 Willebroek. De kosten en risico’s verbonden aan de retourverzending vallen ten laste van de gebruiker. U kan de materialen ook zelf terugbrengen naar ons magazijn. Dit kan enkel en alleen na afspraak.

9.3. In het geval dat de gebruiker zijn herroepingsrecht uitoefent volgens de modaliteiten overeengekomen in dit artikel, verbindt de verkoper er zich toe hem de aankoopprijs terug te storten.

9.4. Indien het teruggestuurde product op een of andere manier in waarde verminderd is, behoudt de verkoper zich het recht voor om de gebruiker aansprakelijk te stellen en schadevergoeding te eisen voor elke waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen door de gebruiker dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

9.5. Enkel artikelen die zich in de originele verpakking bevinden, samen met alle toebehoren, gebruiksaanwijzingen en factuur of aankoopbewijs kunnen worden teruggenomen.

9.6. Uitzonderingen op het herroepingsrecht. In bepaalde gevallen kan de ondernemer producten en/of diensten uitzonderen van het herroepingsrecht. Uitsluiting van het herroepingsrecht is slechts mogelijk voor producten :

  • op maakt gemaakt voor de klant, maatwerk of op producten die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn
  • die gebruikt, beschadigd of niet volledig zijn
  • volgens specificaties van de consument vervaardigd zijn of duidelijk voor een specifiek persoon zijn bestemd

 

ARTIKEL 10 : wettelijke garantie

10.1. Wij garanderen dat onze goederen conform zijn aan je bestelling en ook voldoen aan de normale verwachtingen die je ervan mag hebben, rekening houdende met de specificaties van het product. We garanderen je natuurlijk ook dat onze goederen voldoen aan alle op het ogenblik van je bestelling bestaande wetten.

10.2. Wij hanteren wat betreft het leveren van goederen de wettelijke minimumgarantietermijn van 2 jaar. Dit betekent dat bij gebreken of defecten aan de materialen tot 2 jaar na levering dit goed kosteloos wordt vervangen. Dit kan enkel als de klant het factuur kan voorleggen.

10.3. De garantie is niet van toepassing op :

  • normale slijtage van sommige artikelen
  • gebreken en beschadigingen veroorzaakt door de fout van de gebruiker

Voor elk verzoek tot informatie of voor elke vraag kan de gebruiker contact opnemen met de verkoper via het contactformulier dat u kan vinden in de rubriek “Contact”.

 

ARTIKEL 11 : bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van verwerking van persoonsgegevens

11.1. De verkoper verzamelt de persoonsgegevens aangaande de gebruikers, die zij hem op de website hebben meegedeeld. Hij verbindt er zich toe deze gegevens niet te verspreiden aan derden. Deze persoonsgegevens zijn vertrouwelijk. Ze zullen enkel door zijn interne diensten worden gebruikt voor de verwerking van bestellingen of met het oog op het versterken en verpersoonlijken van de communicatie, met name via brieven/informatie e-mails, zowel als in het kader van de verpersoonlijking van de website in functie van de vastgestelde voorkeuren van de gebruikers.

11.2. De website maakt gebruik van cookies. Een cookie is een informatica bestand, opgeslagen op de harde schijf van de micro-computer van de gebruiker. De cookie heeft tot doel een vorig bezoek van de gebruiker of van elke andere bezoeker aan de website te melden. Cookies worden onder meer door de verkoper gebruikt om de dienst aangeboden aan de gebruiker te verpersoonlijken. De gebruiker behoudt de mogelijkheid om cookies te weigeren door zijn internet browser zo in te stellen. Hij verliest dan de mogelijkheid om de dienst die hem wordt aangeboden door de verkoper te verpersoonlijken.

 

ARTIKEL 12 : aansprakelijkheid/overmacht

12.1. In geval van overmacht zijn wij niet gehouden onze verplichtingen na te komen. In geval kunnen wij ofwel onze verplichting opschorten voor de duur van de overmacht ofwel de overeenkomst definitief ontbinden.

12.2. Overmacht is elke omstandigheid buiten onze wil en controle die de nakoming van onze verplichtingen geheel of gedeeltelijk verhindert. Hieronder begrijpen we onder meer : stakingen, brand, bedrijfstoornissen, energiestoringen, storingen in een netwerk of verbinding of gebruikte communicatiesystemen en/of het op enig moment niet beschikbaar zijn van onze webshop, niet of laattijdige levering van onze toeleveranciers of andere ingeschakelde derden, …

12.3. Onze webshop, logo’s, teksten, foto’s, namen en in het algemeen al onze communicatie zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die hetzij bij ons, hetzij bij onze toeleveranciers of andere rechthebbende liggen.

12.4. Het is verboden gebruikt te maken van en/of wijzigingen aan te brengen in de intellectuele eigendomsrechten zoals beschreven in dit artikel. Zo mag men bijvoorbeeld tekeningen, foto’s, namen, teksten, kleurencombinaties van onze logo’s, … niet kopiëren of reproduceren zonder onze voorafgaande en uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.

 

ARTIKEL 13 : contact en geschillenregeling

13.1. In geval van vragen/klachten omtrent zijn aankoop, kan de gebruiker contact opnemen met de verkoper via de contactgegevens die beschikbaar zijn in het rubriek “Contact” van de webshop. De verkoper verbindt zich ertoe de gebruiker een antwoord te bieden binnen een termijn van maximum 7 werkdagen.

13.2. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om uw klacht schriftelijk in te dienen. Voor een snelle en correcte afhandeling van uw klacht, vragen wij u vriendelijk om de onderstaande gegevens te vermelden :

  • order- of factuurnummer (kan u terugvinden op uw factuur of in uw bevestigingmail)
  • uw naam, adres, woonplaats

13.3. U kunt uw klacht onder vermelding van de bovengenoemde gegevens opsturen naar :

EMWP gcv

Molenweg 98A 006 – 2830 Willebroek

13.4. Zodra wij uw klacht ontvangen hebben, doen wij ons uiterste best om U binnen 7 kalenderdagen na de ontvangstbevestiging telefonisch of via de e-mail een reactie te sturen.

 

ARTIKEL 14 : wijziging

14.1. De verkoper houdt zich het recht voor de algemene voorwaarden te wijzigen en zal de nieuwe versie aan de gebruikers meedelen via de website.

 

ARTIKEL 15 : toepasselijk recht – bevoegde rechtbanken

15.1. De huidige algemene voorwaarden zijn onderworpen aan de Belgische wet.

15.2. Op alle overeenkomsten die wij afsluiten met onze klanten, ongeacht hun woonplaats, is uitsluitend het Belgische recht van toepassing. Bij geschillen zijn enkel de bevoegde Belgische rechtbanken bevoegd. Indien om redenen van internationaal recht toch een ander recht van toepassing is, zal bij de interpretatie van huidige algemene voorwaarden in de eerste plaats wordt teruggegrepen naar de Belgische Wet.